De zes gebieden

Gemeente Haarlemmermeer is verdeeld in zes gebieden: Noord-, Zuid- en West-HAARLEMMERMEER, Nieuw-Vennep en TWEE gebieden in Hoofddorp.

Ieder gebied heeft een gebiedsmanager die dichtbij inwoners en organisaties werkt en makkelijk aanspreekbaar is. Per gebied worden de sociale- en ruimtelijke vraagstukken met elkaar in verband gebracht, zodat steeds gezocht kan worden naar oplossingen die ervoor zorgen dat de wijken en kernen van Haarlemmermeer niet alleen schoon en netjes zijn, maar dat bewoners zich er ook prettig en veilig voelen. Per gebied kan er zodoende maatwerk geleverd worden. De zes gebiedsmanagers zorgen ook voor samenhang tussen de verschillende instanties en organisaties die in die gebieden actief zijn. Van de politie tot de wijkraad, van de woningcorporatie tot het welzijnswerk en van scholen tot de ondernemersvereniging. Het gaat om het afstemmen van beleid en activiteiten en om de communicatie met inwoners, zodat zij weten wat er allemaal speelt in hun directe woonomgeving. Dat alles moet er toe leiden dat de gemeente samen met de betrokken partijen steeds beter kan inspelen op de vragen en verzoeken van bewoners. (tekst van de website van de gemeente Haarlemmermeer)

Floriande Eilanden en Pleinen, Sportdorp en Boseilanden maken samen met Toolenburg, Bornholm en Overbos het gebied Hoofddorp-Zuidwest: Hoofddorp West. De gebiedsmanager voor dit gebied is Petra van Doorn

Zes gebiedskaarten laten zien in welke straten en wijken de gemeente dit jaar aan het werk gaat. Zo kan iedereen zien wat er bij hem of haar in de buurt gaat gebeuren én kan iedereen meedenken over de uitvoering daarvan. Klik hier voor de gebiedskaarten.

Overleg Wijkraad Floriande en gebiedsmanager

Het werkprogramma van Floriande wordt elke twee maanden besproken door het bestuur met het gebiedsmanagement en steeds geactualiseerd. Terugkoppeling naar de bewoners vindt plaats in de bewonersvergadering. Eventuele vragen over onderwerpen uit het werkprogramma kunt u stellen aan het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of als rondvraag in de bewonersvergaderingen.

Het werkprogramma wordt met de gebiedsmanager is besproken

Afdrukken E-mail