Actief voor uw wijk

De wijkraad is op zoek naar jou!

De wijkraad Floriande zoekt nieuwe bestuursleden. Er zijn meerdere functies beschikbaar waaronder die van voorzitter.

Daarnaast zoeken we ook bewoners die deel willen nemen aan diverse commissies zoals de Verkeerscommissie, Sociaal Domein of Inrichting Openbare Ruimte.

De doelstelling van de wijkraad is om in overleg met de gemeente de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van de wijk Floriande in stand te houden c.q. te verbeteren voor alle bewoners. Dit kan als commissielid of als bestuurslid.

Het bestuur van de wijkraad bewaakt dat er in een vroeg stadium goed overleg is tussen de bewoners van de wijk en belanghebbenden, voordat een gemeentelijk plan tot uitvoering wordt gebracht. Tevens bewaakt het bestuur, dat de gemeente serieus omgaat met de wensen en nieuwe ideeën van bewoners.

Het bestuur organiseert 2 maandelijks de bewonersvergadering waar de bewoners in de wijk geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen.

Ook 2 maandelijks voorafgaand aan de bewonersvergadering is er een bestuursvergadering waar de ontwikkelingen in de wijk besproken worden en de bewonersvergadering voorbereid wordt. De wijkraad is ook het eerste aanspreekpunt en gesprekspartner voor de bewoners van de wijk en gemeente.

Voel jij je betrokken bij de wijk en wil jij je als vrijwilliger inzetten voor het algemeen belang van de bewoners van Floriande dan is dit de ultieme uitdaging voor jou.

Heb je belangstelling voor een van deze functies neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.