Nieuwsbrief ontvangen?

Vergaderingen

Beste bewoners van Floriande,

De volgende bewonersvergaderingen staan gepland:.

10 september   bewonersvergadering wijkraad Floriande in het SKWA

12 november    bewonersvergadering wijkraad Floriande in het SKWA

Wij hopen dat er veel Floriande bewoners aanwezig zullen zijn,

zo kan het zijn.

Wijkgroen in eigen beheer; Wat gaat er gebeuren en wie denkt er mee op 8 oktober?

Tussen de Delta/Waddenweg in Floriande en Leenderbos in Overbos ligt  de zogenaamde IJtocht ecologische zone. Dat komt omdat daar veel bijzondere planten (en bij behorende dieren) voorkomen en het een verbinding vormt tussen het Haarlemmermeerse Bos en het (toekomstige) Park 21.Dat de bijzondere planten daar voorkomen, komt mede om dat we daar met de Wijkraden en de toenmalige Heimanshof een handje hebben geholpen. Daar danken we nog steeds de klaprozenvelden en de orchideeënweides aan. Al die jaren zijn die natuurstroken bijgehouden en deels verder ontwikkeld. Per 1 september 2018 zijn deze bloemrijke weides, akkerkruiden- en orchideeënweides in meerjarig beheer gekomen bij Stichting MEERGroen .

Stichting MEERGroen is in 2011 opgericht, en heeft  alle natuurprojecten buiten de heemtuin  van De Heimanshof overgenomen en heeft ten doel om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren voor meer ecologisch en duurzaam beheer en meer sociale cohesie en maatschappelijke betrokkenheid. Om die reden is MEERGroen een ‘sociaal bedrijf’ met als doel actieve burgerparticipatie te stimuleren. Dat heeft tot dusver geresulteerd in 40 projecten in 6 gemeentes, waarin op jaarbasis ca 1000 mensen meedoen als vrijwilliger.

Nu bijna alle groen buiten siervakken of gazon in beheer is, willen we alle mogelijkheden om daar iets moois leuks van te maken aangrijpen met alle omwonenden en geïnteresseerden. Omdat burgerparticipatie de basis van de werkwijze is, is er veel ruimte voor bijdragen en ideeën van mensen die daaraan meewerken. Op maandagavond 8 oktober, 20 uur willen we daar met alle geïnteresseerden en i.s.m. de IOR (werkgroep Inrichting Openbare Ruimte van de Wijkraad) over van gedachten wisselen. De locatie is nog niet bekend. Daarom is aanmelden verplicht voor 8 oktober 19 uur , waarbij  de locatie bekend gemaakt zal worden. Zoals MEERGroen dat ook op andere locaties (bv Park 2020, Houtwijkerveld en Speelbos Meermond  in Heemstede) doet, zijn dit soort plekken bij uitstek geschikt om er te spelen en er evenementen te organiseren zoals werkmiddagen al of niet met barbecue, oogst- en zaaidagen al of niet met scholen, sociale werkplaatsen, rondleidingen, etc. Het is ook onze ervaring dat dit soort plekken voor de meeste mensen een totaal onbekende wereld herbergt, die met een beetje uitleg op een fascinerende en inspirerende wijze tot leven komt. De precieze locaties waar het om gaat, de bijzonderheden van de flora en fauna en het geplande beheer zullen op 8 oktober uitgelegd en besproken worden.

Voor 8 oktober zal er al gemaaid en gehooid worden en zullen de  akkerkruiden(klaprozen) velden rul gefreesd en bijgezaaid worden.

Voor meer informatie en aanmelding

Franke van de Laan

Stichting MEERGroen

06-48226490

Hebt u problemen met de verhuurder van uw woning en komt u er onderling niet uit, kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen met de Vereniging Huurders Haarlemmermeer.

Zie onderstaande artikel:

Lees meer...

Beste kiesmannen- en vrouwen,

Sinds een paar maanden bestaat er een nieuwe Schiphol App, waarop de real time informatie over vliegtuigbewegingen en nog veel meer zichtbaar is.

Met de pc is de app te benaderen als webapp door naar  www.omgevingsinfoschiphol.nl te gaan.

De App is (nog) niet te downloaden via de appstore en playstore.

Als je op een tablet of smartphone naar deze website gaat, kan je deze webapp installeren op het startscherm door met de browser naar www.omgevingsinfoschiphol.nl te gaan en in het menu van de browser de webapp toe te voegen aan het startscherm.

Vervolgens kan je de webapp als app gebruiken.

veel kijkplezier en groetjes,

Fred van Delden

secretaris KCO/ORS

Update: Werkzaamheden lopen uit. Meer informatie vindt u op https://haarlemmermeergemeente.nl/werkzaamheden-bennebroekerweg

Binnenkort wordt er begonnen met het onderhoud aan de Bennebroekerweg, tussen het kruispunt met de IJweg en het kruispunt met (nieuwe) Molenaarsweg. Op het kaartje vindt u het gebied waar het om gaat.
Vanwege de werkzaamheden wordt dit stuk van de Bennebroekerweg afgesloten voor autoverkeer tussen 22 januari en 2 maart. Voor fietsverkeer tussen 5 maart en 12 maart.
Verder wordt ook onderhoud gepleegd aan een ander deel van de Bennebroekerweg, nl. het deel tussen de Deltaweg en de Biesheuvelstraat. Dit deel wordt afgesloten voor fietsverkeer van 19 februari tot 12 maart. Op het tweede, bijgevoegde kaartje vindt u het gebied dat wordt afgesloten aangegeven in rood en de voorgestelde omrijroute voor de fietsers in blauw.
Tijdens de afsluitingen worden voor de weggebruikers met borden de omrijroutes aangegeven

Fase 1 afsluiting BBweg januari maart 2018
Fase 2 afsluiting BBweg januari maart 2018

Copyright Wijkraad Floriande © 2017. All Rights Reserved.